LANGUAGE:
18-02-2016

Van journalist naar ondernemer


Ik kom net terug van een rondje door de RAI, waar de Huishoudbeurs op het punt van beginnen staat. Op het punt van losbarsten, kan ik beter zeggen. Wat een gekte is dat elk jaar weer. Fantastisch om weer deel van te mogen uitmaken. Een evenement dat jaarlijks goed is voor ongeveer 250.000 (voornamelijk) vrouwen. Met een ongekende sfeer en … Heel veel vraag naar stroopwafels.

Ik kan me mijn eerste Huishoudbeurs nog goed herinneren. In 2013 was ik ook nog redacteur voor het toenmalige Infostrada Sport. Met onder andere presentator Wilfred Genee en vaste gasten Ben van der Burg en Erik Hulzebosch maakte ik het schaatsprogramma RTL schaatscafé.
 
De drukte van een Huishoudbeurs hadden wij nog nooit eerder meegemaakt en de verrassing was compleet. Mijn dagen waren toen echt idioot. Overdag bakken op de Huishoudbeurs, ’s avonds thuis de uitzendingen voorbereiden, de volgende ochtend om zes uur op weg naar de bakkerij voor nieuwe versgebakken voorraad, en meteen weer door naar de Huishoudbeurs om die voorraad te verkopen. En dan in het weekend nog de uitzending. In die week ben ik acht kilo afgevallen. Simpelweg omdat er geen tijd was om te eten. Zelfs geen stroopwafelsJ.
 
Hoewel ik me toen het snot voor de ogen heb gewerkt, weet ik nog goed hoe leuk ik het elke dag weer vond en hoeveel energie ik ervan kreeg. Ik geloof ook echt dat de kracht van ons bedrijf is dat iedereen – dus ook mijn collega’s op kantoor en zelfs ik als eigenaar - het leuk vindt om een dag stroopwafels te bakken. Zo kijk ik er zelf ook naar uit om straks tijdens Keukenhof een dag achter een stroopwafelijzers te staan en die blije gezichten te zien als ik mensen verse stroopwafels of in ons poffertjesrestaurant een portie poffertjes geef.
 
Dat vorige leven als sportjournalist is in deze periode trouwens nooit ver weg. Zeker omdat in februari de Noordwijkse Sportverkiezingen plaatsvinden, die ik wederom mag presenteren. Altijd weer een bijzonder eervolle taak. Niet alleen voor mij als (oud-) journalist, maar zeker ook als Noordwijkse sportgek.
 
Als ondernemer ziet de wereld er nu wel heel anders uit dan in het begin. Ik blijf natuurlijk veel op de locaties aanwezig om de concepten aan te scherpen, maar ik hoef mij minder met de uitvoering bezig te houden. Sterker nog, ik kan projecten als de Huishoudbeurs toevertrouwen aan mijn team van eventmanagers. En met de voorjaarsvakantie in dezelfde week is dat voor mij, als vader van drie jonge meiden, een geruststellende gedachte. Sterker nog, ik durf dit jaar de operatie even achter me te laten om met mijn gezin een weekje te genieten van de sneeuw. 
 

« Terug
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren