LANGUAGE:
14-07-2016

Tijd voor vakantie

Zelden ben ik zo vroeg gestart met het aftellen van een paar vrije weken als dit jaar. Dat klinkt misschien raar als je alle positieve berichtgeving rondom ons bedrijf de laatste maanden volgt, maar de boog kan niet altijd gespannen staan.


Ik heb er geen moeite mee om weken achter elkaar door te werken. Een persoonlijke afspraak in het weekeinde afzeggen vanwege een evenement of reis naar het buitenland doe ik zonder moeite. Tegenslagen zet ik snel om naar leermomenten en kansen om mij als ondernemer verder te ontwikkelen. Toch snak ik even naar een welverdiende break. Vooral door een aantal gebeurtenissen op persoonlijk vlak.

Door de snelheid waarmee ons bedrijf zich ontwikkelt, neem ik nauwelijks tijd om stil te staan bij alle positieve en negatieve ontwikkelingen om mij heen. Als ondernemer heb ik daar een soort muur voor opgebouwd. Het bedrijf moet namelijk door en ik heb verantwoordelijkheid naar onze klanten en mijn medewerkers. Maar sommige gebeurtenissen hakken er toch wel in.

Dit voorjaar is bij een collega uit ons evenemententeam kanker geconstateerd. De ene dag stond ze nog vrolijk klanten te helpen, de andere dag lag ze onder het mes. Gelukkig gaat het nu goed met haar. Mijn gedachten zijn nu bij vrienden in Amerika, die deze week hun 15-jarige zoon plotseling hebben verloren. Dat soort berichten maken het zwaar om de focus snel terug te krijgen bij het werk.

En dan gebeurde er thuis ook nog iets vervelends. Midden in de drukste periode van ons bedrijf (dit voorjaar) heeft onze oppas samen met de meiden een verkeersongeluk gehad. De meiden zijn ongedeerd, maar de oppas zit met botbreuken thuis. Ik had geen keus en moest vaker dan gewenst thuis meehelpen. Half 'oppassend' op je eigen kinderen en ondertussen bellend met kantoor of klanten. Aan halve focus heb ik een hekel, maar ik kwam er niet onderuit. Dat is soms het nadeel van ondernemen.

Andere keerzijde is dat mijn stoere meiden het natuurlijk niet altijd even leuk vinden om de aandacht te delen met Eatdutchwaffles. Hoe gek ze ook zijn op stroopwafels … Heerlijk dus om de komende weken helemaal te focussen op mijn vrije tijd. Met de meiden sporten, boeken lezen en ... stokbrood met pindakaas eten. Verder betekent vakantie voor mij kamperen, met mijn vriendin kleine dorpjes (met zoveel mogelijk smalle straatjes) ontdekken en zoeken naar de lekkerste Italiaan van Zuid-Frankrijk. Ik kan niet wachten om in de auto te stappen. Volledig de focus op vrije tijd en leuke dingen doen.

Ongetwijfeld denk ik komende dagen in de auto naar het zuiden ook veel terug aan een fantastisch eerste half jaar voor ons bedrijf. Samen met Freek, Veronique, Desiree, Jessica, Rick, Bob, Melanie, Dave, Lois, Frederique en ons hele event-team hebben we weer voor een fantastische groei en veel mooie momenten gezorgd.

Mijn voicemail staat dan wel drie weken aan, maar stilzetten is niks voor mij. Waar veel mensen op vakantie gaan om hun kop leeg te maken, kom ik terug met een kop vol nieuwe ideeën om er na de vakantie weer keihard tegenaan te gaan!
Ik wens iedereen een fijne zomervakantie en tot na de zomer.
 

« Terug
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren