LANGUAGE:
27-10-2016

Tijd voor de volgende stap


Het is zover. Na maanden van regelwerk ben ik sinds kort eigenaar van mijn eigen bedrijfspand! Hier het eerste blog vanuit ons nieuwe kantoor. Voor mijn gevoel staan de bureaus nog in een balzaal en moet alles nog zijn plek vinden, maar de mijlpaal is toch geslagen: we zijn verhuisd en hebben eindelijk de ruimte!

Sinds de start van Eatdutchwaffles kamp ik al met huisvestingsproblemen. We zijn begonnen in een kleine kantoorruimte, met naast mijn bureau de vriezer voor de opslag van producten. Ondertussen stond de eerste stroopwafelunit in de schuur van een plantenbedrijf.
 
In mijn aanhoudende zoektocht naar geschikte bedrijfsruimte bleken locaties steeds net niet te voldoen, maar ik moest keuzes maken om medewerkers en spullen een goede plaats te kunnen bieden. Met als gevolg drie verhuizingen in drie jaar tijd. Maar daar ben ik, als het goed is, nu vanaf.
 
Dit project was ook een grote les over het aankopen van vastgoed. Dat heb ik op school nooit geleerd. Ik heb de afgelopen maanden weinig mensen vaker aan de telefoon gehad dan de accountant, makelaar, notaris en adviseur van de bank. En dan ging de aankoop van het nieuwe pand ook nog gepaard met een reorganisatie van de bedrijfsstructuur.

Het bleek al snel dat ik geen volwaardig vastgoedhandelaar ben. Al deze stappen waren nieuw voor me en kostte ontzettend veel energie. En vergeet niet, Eatdutchwaffles moet ook gewoon door blijven draaien. En dan was er natuurlijk de onrust bij het personeel. Wanneer gaan we verhuizen? Waar ga ik zitten? Krijgen we een goede vergaderplek? Krijgen we snel internet? Noem maar op. Het enthousiasme van de verhuizing klonk wel in elke vraag door, maar ... Ik had het antwoord nog niet.
 
Deze maand was het eindelijk zover. Tijd om het koopcontract te tekenen. Geweldig, maar oeps... Ik moest ineens op korte termijn voor zaken naar Amerika. Gelukkig kon ik op het laatste moment mijn vader nog machtigen om te tekenen.
 
En dan zit je nu ineens in je eigen bedrijfspand.
 
Maar zoals vaker is er nauwelijks tijd geweest om stil te staan bij deze mijlpaal. Dat gebeurt me ook altijd als ik grote orders binnenkrijg. Telkens weer neem ik mezelf voor eens lekker uit eten te gaan, een paar dagen vrij te nemen of iets leuks voor mezelf te kopen. Maar dat komt er nooit van. Ik heb al snel weer nieuwe plannen in mijn hoofd en dan wil ik snel aan het werk om die te realiseren. Ook niet gek natuurlijk. Van mijlpalen bereiken, krijg je alleen maar meer energie!
 

« Terug
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren