LANGUAGE:
07-01-2016

Smakelijk 2016


Wat is er ontzettend veel veranderd, dacht ik tijdens het teruglezen van mijn oude blogs. In voorbereiding op een nieuwe serie tikte ik laatst twee blaadjes vol met alle ontwikkelingen sinds mijn laatste blog, krap drie jaar geleden. Teveel om in een blog te verwerken.

Onveranderd is dat we met Eatdutchwaffles nog steeds in zowel de VS en Nederland zijn gevestigd en dat ik nog regelmatig vol energie en met veel plezier op en neer reis. Bijzondere ontwikkeling is ten eerste dat ik voor de cateringactiviteiten van Eatdutchwaffles eind vorig jaar het bedrijf Dutch Food Concepts heb opgericht. Om de doodeenvoudige reden dat de naam Eatdutchwaffles niet meer de lading dekt van alle cateringconcepten (ruim tien) die we inmiddels hebben gelanceerd. Wat weer een indirect gevolg is van ons werk op de Keukenhof, waar we komende lente voor het derde jaar op rij meerdere cateringlocaties mogen exploiteren. Een stroopwafelkraam huren behoort dus ook tot de mogelijkheid.
 
Waar ik ook heel trots op ben, is dat mijn personeelsbestand niet alleen meer bestaat uit officemanager Jessica. We starten dit jaar met een dozijn aan vaste mensen (nog los van alle eventmedewerkers.) De helft daarvan is daadwerkelijk deze maand begonnen. Hoe gaaf is het dan om het nieuwe jaar op een spetterende manier samen af te trappen. Het kwam dan ook mooi uit dat zich een feest aandiende waarmee de nieuwelingen een knallende ‘eerste dag’ beleefden en de bestaande medewerkers alsnog hun kerstpakket ontvingen…
 
Dat laatste verdient iets meer uitleg. In de drie jaar dat we in Nederland bestaan, is het traditie geworden om pas in januari aan onszelf te denken. Afgelopen december was een gekkenhuis vanwege de proef met een pop-up-restaurant en het oliebollenconcept (Oliebolls) dat we in no-time uit de pannen stampten. En dat allemaal nog los van onze stroopwafelwerkzaamheden. Het regelen van een kerstpakket, bij ons meestal in de vorm een gezellig uitje, leek er dus bij in te schieten.
 
Tot het Noordwijkse Nieuwsjaarsgala tijdens een lunch ter sprake kwam. Dat feest is voor Noordwijkers wat voor mensen uit de boekenwereld het Boekenbal is; iedereen wil daarbij zijn om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen en de kaartjes zijn in mum van tijd uitverkocht. Dus op de dag dat de kaartverkoop begon, stond ik om half negen stipt voor de deur van de kaasboer om voor het personeel en de partners kaartjes te kopen. Een supergezellig, verlate ‘kerstborrel’ en een leuke kennismaking met ons nieuwe personeel. Uiteraard eindigde die op de dansvloer.
 
Op weg naar huis mijmerde ik over al het moois dat dit jaar in het verschiet ligt. Zo leidde onze aanwezigheid op Festivak (de grootste festivalbeurs van de Benelux) in november snel tot veel concrete interesse vanuit de evenementenbranche. Heel mooi, want we willen onze kunsten graag op zoveel mogelijk festivals vertonen. Zoals afgelopen jaar (met verse stroopwafels) op verschillende dance-events, zoals The Flying Dutch en Kingsday.
 
De focus ligt de komende weken op het beursseizoen, voornamelijk in de RAI. Met als hoogtepunten de Huishoudbeurs en ISE (een grote internationale vakbeurs in de audiovisuele industrie.) Over beurzen gesproken, zelf reis ik deze maand nog af naar San Francisco voor de Fancy Food Show. Een van de jaarlijkse hoogtepunten voor de Amerikaanse foodindustrie. En een van mijn favoriete beurzen,. Het is ook altijd leuk om daar andere Nederlandse bedrijven tegen te komen. In diezelfde week ben ik verder nog een paar dagen in Utah voor een meeting met mijn Amerikaanse compagnons en collega’s.  Kortom, een week vol voeding en inspiratie, die de bodem legt van wat een prachtig jaar belooft te worden. Smakelijk 2016!
 
UPDATE: Onze mensen stropen altijd vol trots en plezier hun mouwen op en deizen er niet voor terug dat voor de camera te laten zien. Daarom wil ik jullie dit filmpje (opgenomen tijdens ISE) niet onthouden ... 

« Terug
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren