LANGUAGE:
26-06-2016

Just another day in the office


Een aantal keer per jaar verblijf ik in Amerika voor Eatdutchwaffles. Soms in Utah waar ons Amerikaanse kantoor gevestigd is, maar ook regelmatig in andere steden. Soms vanwege gesprekken met klanten, vaak vanwege beurzen waar wij onszelf promoten of klanten vertegenwoordigen. De komende dagen ben ik in New York, met een propvol programma...

In eerste instantie wilde ik een blog schrijven over mijn trips in juni naar Amerika, want twee weken geleden was ik ook al in Las Vegas voor het werk. Maar er gebeurt hier in Manhattan zoveel in zo’n kort tijdsbestek, dat ik ga proberen per dag een blog te schrijven. Dat is toch de beste manier om laten zien hoe een werktrip er nu echt aan toegaat. 

Ik tik dit blog nu vanuit mijn hotelkamer in Manhattan. Ergens op de zevende verdieping in de buurt van Wallstreet. Ik ben moe. Kapot. De laatste weken waren enorm heftig en druk, met veel grote projecten die afgerond moesten worden. Tussendoor stond ik afgelopen donderdag nog als veilingmeester van de Katwijkse Haringveiling op het podium om geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Daarnaast ben ik de laatste weken regelmatig thuis bijgesprongen vanwege een zieke oppas.

Na zulke heftige weken krijg je dan ook nog even een vliegreis van 8 uur voor je kiezen. Op zich is dat voor mij nooit een straf. Zonder e-mail, social media of een rinkelende telefoon kan ik dan even rustig mijn mail bijwerken. Of ontspannen een filmpje kijken. Nu had ik deze keer nog het geluk een upgrade naar Business Class te krijgen. Normaal gesproken vlieg ik gewoon economy. Het geld dat ik verdien, besteed ik liever aan de groei van ons bedrijf dan aan een comfortabele stoel, maar eerlijk is eerlijk. Het maakt de reis toch wel een stuk prettiger. En het inhalen van een paar uurtjes slapen lukt dan ook wat beter.

Morgen moeten wij namelijk alweer om 7.00 uur lokale tijd in het grootste beursgebouw in New York zijn voor de opbouw van onze stand. We staan hier op de Fancy Food Show. Een beurs waar veel inkopers van supermarkten komen om nieuwe producten in de food-branche te bekijken. Ik hoop nieuwe mensen te ontmoeten en daarnaast ook met bestaande relaties bij te praten.

Ik spreek trouwens over ‘we’, omdat ik samen met mijn collega Veronique naar New York ben gevlogen. Het is altijd leuk om niet alleen te reizen en juist mensen mee te nemen naar Amerika. Begin deze maand ben ik al samen met collega Desiree naar Utah en Las Vegas gevlogen. Zij reisde in eerste instantie mee om een evenement in Las Vegas in goede banen te leiden. Maar het is ook altijd leuk om iemand te laten zien waar Eatdutchwaffles allemaal begonnen is.

Net zoals nu in New York, vragen mensen zich vaak af wat ik daar dan doe, in Utah. Het antwoord is: niet veel anders dan in Nederland. Just another day at the office. Met vooral veel afspraken. Ik heb daar ook een bescheiden werkplek, waar mijn dagen door het tijdsverschil meestal vroeg beginnen. Rond half zes in de ochtend. De dag eindigt vaak met een eetafspraak in een typisch Amerikaans restaurant. Verder breng ik mijn spaarzame vrije tijd graag door in de prachtige natuurparken die Utah rijk is.

Na een paar dagen Utah reisden we – met een mobiele unit in de achterbak van mijn geleende pick-uptruck - af naar Las Vegas. Voor een evenement ter promotie van een grote beurs in de RAI Amsterdam. Een klus met voor ons veel meerwaarde, omdat we aan zowel Nederlandse als buitenlandse partijen In Amerika kunnen laten zien waar we ook in Amerika toe in staat zijn. En eerlijk is eerlijk. Las Vegas is natuurlijk geen vervelende plek is om ter afsluiting van je werkweek een vrije avond door te brengen.

Terug naar New York. Hier had ik vanmiddag een paar vrije uurtjes, waarbij we even in Central Park hebben rondgelopen en op Times Square hebben gegeten. Op dat soort momenten vergeet je even alle drukke momenten van de afgelopen weken. Maar hoe leuk dat allemaal ook klinkt. Het gaat de komende drie dagen om het werk. En ik ga hard mijn best doen jullie daar via dit blog een goed beeld van te geven.

Tot morgen!

« Terug
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren