LANGUAGE:
01-12-2012

Op weg naar Belgrado

Zes weken geleden werd ik gebeld door een Nederlandse vrouw woonachtig in Belgrado. Ze was benieuwd of ze stroopwafels kon kopen voor een evenement in Belgrado. Buitenlandse verzoeken maken mij altijd nieuwsgierig. Ik belde Irma op en had al snel het gevoel dat wij eigenlijk gewoon zelf naar Belgrado toe moesten gaan om ter plekke de stroopwafels te bakken.

De verkoop tijdens evenementen draait altijd beter als je verse stroopwafels kan maken. De geur en de beleving zijn voor ons heel erg belangrijk. En met ons verhaal en uitstraling verschillen wij ook van de andere stroopwafelmerken. Logistiek bleek het echter niet heel erg gemakkelijk.

Om in Belgrado (Servië) te komen moesten wij de grens van de Europese Unie over en vooraf werd door de Nederlandse ambassade gewaarschuwd dat dit lastig zou zijn. Daarnaast praat je over een reis van 1700 kilometer. De uitdaging bleek te groot. De oplossing bleek echter ook snel beschikbaar.

Enkele weken geleden kwam een Nederlander met een ambassade kenteken in Nederland voor een conferentie. Hij zou niet worden gecontroleerd bij de grens en kwam alle producten ophalen. Zelf zou ik dan met de bakapparatuur naar Belgrado toevliegen.

Voor dergelijke avonturen wil ik graag altijd iemand meenemen. Je weet toch niet waar je terecht komt en eigenlijk blijkt dat je altijd wel wat handjes kan gebruiken. Omdat het personeel allemaal druk was in Nederland had mijn vader aangeboden mee te gaan.

En zo zitten wij over een uurtje in het vliegtuig op weg naar Belgrado. De mensen waar wij heen gaan ken ik nauwelijks. En ik heb ook niet echt de tijd gehad om mij in te lezen over Belgrado. Een nieuwe ervaring. Een nieuwe wereld. Dat maakt ons werk soms zo leuk.

« Terug
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren