LANGUAGE:
Joost Kling is oprichter/eigenaar van Eatdutchwaffles. Op deze plek vertelt hij over zijn ondernemersavonturen. Over interessante ontmoetingen en reizen over de wereld om de stroopwafels te promoten. Over de obstakels tijdens het opbouwen van een onderneming en de onverwachte tegenvallers. En natuurlijk ook over de leuke dingen, die hem de energie geven om dag in, dag uit te knokken voor het grote doel: met stroopwafels de wereld te veroveren. 
10-05-2018

Zakendoen in Muscat


De wekker staat vroeg vandaag. Alle koffers moeten ingepakt worden en de terugreis start met een autorit van meer dan twee uur terug naar Muscat. De stad waar we de afgelopen dagen zoveel over gehoord hebben. De meeste dagen in het buitenland beginnen met het wegwerken van e-mails uit Nederland. Vandaag is het lekker rustig. Vanwege Hemelvaart blijft het relatief leeg in mijn mailbox.

Lees meer
09-05-2018

Haringparty in Oman


Woensdag is de dag waar deze trip eigenlijk om draait. De voorbereidingen zijn getroffen, materialen zijn getest. De medewerkers van het hotel zijn ons zoals elke dag vriendelijk gezind en helpen ons met het klaarzetten van de laatste materialen voor de ‘Haringparty’.

Lees meer
08-05-2018

Oman dag 2


Ik kijk uit op een dorre zandvlakte. Ergens in het midden van mijn vizier loopt een weg. Links een parkeerplaats van het hotel en rechts……zand. Het openen van mijn gordijn bevestigt dat ik midden in een woestijn terecht ben gekomen. Bij aankomst in Muscat was het al donker. Meer dan de snelweg en enkele verlichte gebouwen, hebben we niks kunnen zien van de omgeving.

Lees meer
08-05-2018

Een nieuw hoofdstuk: stroopwafels in Oman


Met mijn bedrijf Eatdutchwaffles maken wij stroopwafels over de hele wereld. Europa en Amerika zijn bekende markten voor ons, waar wij meer actief zijn. Deze week reis ik naar het Sultanaat Oman in het Midden-Oosten voor een opdracht. Ik probeer dagelijks een blog bij te houden over ons avontuur in Oman.

Lees meer
12-02-2018

Van San Francisco naar Keulen


Het lijkt alweer maanden geleden dat de geur van vers gebakken oliebollen aan ons voorbij trok. De feestdagen zijn in volle gang en mijn blik is gericht op 2018. Voordat je het weet is ook de eerste maand van 2018 alweer voorbij.

Lees meer
30-11-2017

Afscheid van de start


Met een klap komt de stroopwafelunit op de grond. Hij kwam weer iets te snel van de ingedeukte rijplaat afglijden. Op zaterdagochtend begint in de parkeergarage van supermarkt Digros (nu Dirk) in Noordwijk mijn stroopwafelbakdag. Ik pak het deeg, de stroop, pakjes en een doos stroopwafelblikken uit onze negende-hands Volkswagen Transporter. Elke dag is het weer de vraag hoelang het eerste vervoersmiddel van mijn bedrijf nog blijft rijden.

Lees meer
20-10-2017

Eatdutchwaffles ontvangt FD Gazellen Award


Eatdutchwaffles ontvangt een FD Gazellen Award. Hiermee behoort het bedrijf tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Criterium voor het ontvangen van de ondernemingsprijs is een minimale groei van 20% voor drie opeenvolgende kalenderjaren. Eigenaar Joost Kling “Ik ben ongelooflijk trots dat wij ons nu een jaar lang FD Gazelle mogen noemen. Een gerespecteerde titel in ondernemersland.”

Lees meer
24-01-2017

Op naar San Francisco


Mijn woonkamer ligt vol met verhuisdozen, terwijl ik me voorbereid op de eerste stroopwafelreis van het jaar. Ik probeer bij reizen per vliegtuig altijd zo licht mogelijk te reizen, maar dat is eigenlijk onmogelijk als ik naar een beurs moet. Het is dan ook een hele uitdaging om mijn koffers te vullen met alles wat ik nodig heb: tientallen pakjes stroopwafels, stroopwafelblikken, visitekaartjes, banners, flyers en natuurlijk kleding.

Lees meer
12-12-2016

Lijstjes


Nog twee weken en dan begint de kerstvakantie. Een super gezellige tijd van het jaar, maar voor ons bedrijf ook een tijd van keihard werken. Deze kerstperiode zijn wij op meer locaties dan ooit te vinden. Dwars door het land kom je ons tegen; van pretpark Toverland, Madurodam, Diergaarde Blijdorp en Dierentuin Amersfoort tot in de pauze van Jezus Christ Superstar, dat draait in het Haagse World Forum.

Lees meer
27-10-2016

Tijd voor de volgende stap


Het is zover. Na maanden van regelwerk ben ik sinds kort eigenaar van mijn eigen bedrijfspand! Hier het eerste blog vanuit ons nieuwe kantoor. Voor mijn gevoel staan de bureaus nog in een balzaal en moet alles nog zijn plek vinden, maar de mijlpaal is toch geslagen: we zijn verhuisd en hebben eindelijk de ruimte!

Lees meer
27-09-2016

Met stroopwafels van China naar Utah


Het reisseizoen is weer geopend. In de zomer ga ik eigenlijk nauwelijks voor het werk naar het buitenland. Maar in september en oktober is het altijd goed raak. In die periode werk ik vaak een paar dagen vanuit ons Amerikaanse kantoor en dan neem ik de tijd om met collega’s in Amerika de plannen voor de winter af te stemmen. Deze blog schrijf ik dan ook vanuit het vliegtuig van Amsterdam naar Salt Lake City.

Lees meer
26-08-2016

Ten seconds of fame


Na een paar weken stokbrood en rust op de camping kan ik er weer tegenaan. De zomer is voor ons bedrijf altijd een aparte periode, waarin Nederlanders iets minder aan stroopwafels denken dan in de andere maanden. Wij gebruiken de tijd om nieuwe plannen te maken en terug te kijken op het eerste half jaar.

Lees meer
14-07-2016

Tijd voor vakantie

Zelden ben ik zo vroeg gestart met het aftellen van een paar vrije weken als dit jaar. Dat klinkt misschien raar als je alle positieve berichtgeving rondom ons bedrijf de laatste maanden volgt, maar de boog kan niet altijd gespannen staan.

Lees meer
28-06-2016

New York dag 3: Van RTL Nieuws naar de Verenigde Naties


Altijd als ik in New York ben, heb ik het gevoel dat ik word geleefd. Vandaag voelt dat niet anders. Behalve dat we de dag zowaar begonnen met een (te duur en karig) ontbijtje. Daar komt het meestal niet van. Daarna de taxi in en door Wallstreet heen richting het beursgebouw. De rit duurde zondagochtend een kwartier, maar New York is duidelijk eerder wakker op maandag. De taxirit duurt nu meer dan een half uur.

Lees meer
27-06-2016

New York dag 2: Beursbabbels en The New Amsterdam Affair


Rond half zeven staan we in de lobby van het hotel. De Chinese taxichauffeur kijkt ons wel raar aan als we hem begroeten met 35 dozen stroopwafels, een mobiele beursbalie, twee grote emmers met stroopwafeldeeg- en stroop, een bakijzer en drie koffers vol promotiemateriaal.

Lees meer
26-06-2016

Just another day in the office


Een aantal keer per jaar verblijf ik in Amerika voor Eatdutchwaffles. Soms in Utah waar ons Amerikaanse kantoor gevestigd is, maar ook regelmatig in andere steden. Soms vanwege gesprekken met klanten, vaak vanwege beurzen waar wij onszelf promoten of klanten vertegenwoordigen. De komende dagen ben ik in New York, met een propvol programma...

Lees meer
24-05-2016

Summer Tour


Ik loop al een aantal jaar rond met een leuk plan voor de zomer. Toen ik twee jaar geleden in de Franse Ardèche op vakantie was, stond ik achter een Nederlands gezin in de supermarkt. “Ze hebben hier niet eens stroopwafels!” zeurde een tiener tegen haar ouders.

Lees meer
28-04-2016

De wereld over


Bijzondere week voor Eatdutchwaffles. Na een lange aanloop begint komende week een vernieuwde samenwerking met KLM. Vanaf 1 mei krijgen reizigers op alle intercontinentale vluchten een gratis stroopwafel van Eatdutchwaffles.

Lees meer
24-03-2016

In volle bloei


Maart staat voor mij bijna volledig in het teken van Keukenhof. Vandaag opent dit mooiste lentepark ter wereld weer haar poorten. Elke keer als ik tussen de bloemen naar onze horecagelegenheden loop, ben ik me ervan bewust hoe bijzonder het is om hier diverse locaties te exploiteren. Hoe bijzonder het is om de bezoekers van dit park te verwennen met niet alleen verse stroopwafels, maar ook poffertjes, crêpes, popcorn, suikerspinnen, Broodje Beemster en nog veel meer lekkers.

Lees meer
18-02-2016

Van journalist naar ondernemer


Ik kom net terug van een rondje door de RAI, waar de Huishoudbeurs op het punt van beginnen staat. Op het punt van losbarsten, kan ik beter zeggen. Wat een gekte is dat elk jaar weer. Fantastisch om weer deel van te mogen uitmaken. Een evenement dat jaarlijks goed is voor ongeveer 250.000 (voornamelijk) vrouwen. Met een ongekende sfeer en … Heel veel vraag naar stroopwafels.

Lees meer
07-01-2016

Smakelijk 2016


Wat is er ontzettend veel veranderd, dacht ik tijdens het teruglezen van mijn oude blogs. In voorbereiding op een nieuwe serie tikte ik laatst twee blaadjes vol met alle ontwikkelingen sinds mijn laatste blog, krap drie jaar geleden. Teveel om in een blog te verwerken.

Lees meer
19-01-2013

San Francisco (2)


Wat een ervaring. De zenuwen van zaterdag zijn op maandagavond nergens meer te vinden. Ik neem een slok van mijn biertje en kijk uit over de baai van San Francisco. Ik proest bijna mijn slok bier weer uit van het lachen. Terry is ook in een goede bui en gooit de ene na de andere amusante anekdote eruit. Terry is verantwoordelijk voor de sales in Amerika. Hij is in opperbeste stemming.

Lees meer
16-01-2013

San Francisco


De komende week staat helemaal in het teken van San Francisco en ons Amerikaanse bedrijf. Voor het eerst gaan wij Eatdutchwaffles op het grote podium presenteren. Wij zijn aanwezig met een stand op de Fancy Food Show. Een grote beurs waar duizenden producenten en merken aanwezig zijn om hun product te presenteren.

Lees meer
15-01-2013

Het Noordwijkse Stroopwafelblik


Aan het einde van een weekje ziek zijn stond mij nog een leuke klus te wachten. Deze week zijn de Noordwijkse stroopwafelblikken binnen gekomen. Sinds oktober heb ik samen met onze conceptontwikkelaar en vormgever Leon Koelewijn gewerkt aan het Noordwijkse stroopwafelblik.

Lees meer
11-01-2013

Een week ziek op bed

Het nieuwe jaar is niet best begonnen. De afgelopen week heb ik een flinke griep te pakken gehad. Om eerlijk te zijn moet ik mijzelf daar eigenlijk nog de schuld van geven ook. Ik was al weken niet helemaal fit, maar heb gewoon doorgewerkt. Zaterdag stond ik op een verjaardag van vrienden toen het idee ontstond om nog even te kijken bij een bandje die in de buurt zou spelen. Ik had wel zin in wat extra ontspanning.

Lees meer
27-12-2012

Toch geen vakantie

Ik had drie maanden geleden al een periode van twee weken in mijn agenda geblokt. Rond Kerst en Oud & Nieuwjaar wilde ik niet werken. Lekker met mijn vriendin en dochter leuke dingen gaan doen na een jaar hard werken. Tot een week voor de ‘kerstvakantie’ hield ik mijzelf en omgeving voor de gek door te vertellen dat ik het iets rustiger aan zou doen. De realiteit was dat er gewoon gewerkt moest worden.

Lees meer
16-12-2012

De Noordwijkse kerstmarkt


Activiteiten in Noordwijk hebben altijd en streepje bij mij voor. In Noordwijk wordt het laatste jaar door vrienden, familie, bekenden en heel veel anderen sterk meegeleefd met ons bedrijf. Een jaar geleden zijn wij ons Nederlandse bedrijf gestart naar aanleiding van heel veel positieve reacties op de Kerstmarkt van de Noordwijkse Kerkstraatwinkeliers.

Lees meer
01-12-2012

Op weg naar Belgrado

Zes weken geleden werd ik gebeld door een Nederlandse vrouw woonachtig in Belgrado. Ze was benieuwd of ze stroopwafels kon kopen voor een evenement in Belgrado. Buitenlandse verzoeken maken mij altijd nieuwsgierig. Ik belde Irma op en had al snel het gevoel dat wij eigenlijk gewoon zelf naar Belgrado toe moesten gaan om ter plekke de stroopwafels te bakken.

Lees meer
25-11-2012

Nieuwe winkels in Katwijk en Hoofdorp

Wow! Eatdutchwaffles opent de vierde winkellocatie in Nederland. Terwijl ik mij veel bemoei met de groei in het buitenland van eatdutchwaffles, stond de afgelopen weken ook in het teken van de opening van twee nieuwe winkellocaties in Nederland. Twee weken geleden bakten wij de eerste stroopwafels in Katwijk. Sinds vrijdag zijn onze stroopwafels ook te koop in Hoofddorp.

Lees meer
20-11-2012

Even voorstellen.......Jessica


Terwijl ik afscheid heb genomen van de wereldveroveraars, heb ik ook weer kennis gemaakt met nieuwe mensen. Ditmaal op mijn eigen kantoor. Na lang wegen en wikken, heb ik besloten om iemand op kantoor aan te nemen. Ik was al een paar maanden op zoek naar een rechthand binnen mijn bedrijf. Al het werk pak ik alleen op, maar het wordt nu allemaal teveel.

Lees meer
16-11-2012

Mijn laatste dag als wereldveroveraar


Gisteren was officieel de laatste dag als ‘Wereldveroveraar’. Een jaar lang ben ik samen met nog negen andere Nederlandse ondernemers gevolgd door BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad. Allemaal hebben wij het doel om met ons bedrijf de wereld te veroveren. Stuk voor stuk ondernemers die mij hebben geïnspireerd, maar ook veel hebben geleerd het afgelopen jaar. Op www.wereldveroveraars.nl kan je al onze verhalen nog nalezen.

Lees meer
01-11-2012

Nieuwe Eatdutchwaffles vestiging in Noordwijk


Ben je de komende tijd in de buurt van Noordwijk, kom dan eens langs bij onze stroopwafelwinkel Likkie. Vanaf het eerste weekeinde van november hebben daar de ijsmachines weer plaatsgemaakt voor de wafelijzers en staat je een warm welkom met de heerlijke geur van verse stroopwafels weer te wachten.

Lees meer
25-10-2012

Stroopwafels naar de top van de Kilimanjaro


Wow! Dat was de eerste gedachte toen ik de foto zag van onze Nieuw-Zeelandse distributeur. Toen ik vanochtend mijn mail opende, zag ik de grote lach van Gillian. Net als in Amerika, verkoopt Eatdutchwaffles in Nieuw-Zeeland de energiebar variant Esportwaffles. En Gillian bracht ons op het leuke idee om ze ook in Afrika te introduceren.

Lees meer
25-09-2012

Ben jij onze nieuwe wereldveroveraar?


Wil jij samen met ons de wereld veroveren? Eatdutchwaffles groeit en daarom zijn wij op zoek naar ondersteuning op kantoor en in de diverse winkels door het land. Kijk op de 'jobs' pagina of een vacature je aanspreekt. Wij ontvangen graag je sollicitatie.

Lees meer
24-09-2012

De nieuwe website.....

Eigenlijk hadden we vannacht wel een lekker stukje taart verdient. Of een verse stroopwafel. Eindelijk is de nieuwe website van Eatdutchwaffles.nl online. Hiermee kunnen wij niet alleen nog duidelijker aan de buitenwereld laten zien wie of wat Eatdutchwaffles is. We hebben hiermee ook weer wat werk gecreerd voor onszelf. Want een prachtige website als deze, moet natuurlijk wel goed bijgehouden worden. Neem eens een kijkje bij onze vacatures, want wij kunnen jouw hulp wel gebruiken.

Lees meer
15-09-2012

Eatdutchwaffles op de mat


Afgelopen week stond er een interview met eigenaar Joost Kling in het ledenblad van de Rabobank Katwijk. In het interview werd gesproken over het ontstaan van het bedrijf in Amerika en de verkopen aan vooral fietsers in Amerika. Tijdens het interview was nog niet bekend dat Katwijk binnenkort ook een Eatdutchwaffles vestiging kan verwachten. Daarover binnenkort meer.

Lees meer
15-09-2012

NL meets USA


Afgelopen week was onze directeur weer eens op bezoek in Amerika. Joost Kling startte daar twee jaar geleden Eatdutchwaffles. Regelmatig verblijft hij in Amerika om zich te bemoeien met de dagelijkse gang van zaken aan de overkant van de oceaan. Met een koffer vol Amerikaanse stroopwafelartikelen stond hij afgelopen week weer op Schiphol.

Lees meer
01-07-2012

Eatdutchwaffles vliegt de wereld over met KLM


'Please fasten your seatbelts'. Eatdutchwaffles start vandaag een unieke samenwerking met KLM. Vanaf 1 juli 2012 krijgen alle reizigers die aan boord stappen van zo'n flying Dutchman de kans om stroopwafels aan boord te kopen. Eatdutchwaffles is samen met KLM een samenwerking aan gegaan. Deze bestaat niet zomaar uit het verkopen van stroopwafels, maar samen met de mensen van KLM is een speciaal KLM stroopwafelblikje ontworpen. Vlieg je met KLM en koop je een blikje? Stuur ons dan een foto toe, want wij zijn erg benieuwd waar Eatdutchwaffles de komende maanden allemaal heen vliegt.

Lees meer
06-06-2012

Provada= Vastgoed & Stroopwafels


Eatdutchwaffles komt graag op plekken waar je ons niet verwacht. Afgelopen week hadden wij het genoegen om verse stroopwafels te bakken voor de Nederlandse vastgoedsector. De stand van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars trok tijdens de Provada niet alleen veel bezoekers vanwege de bier en bitterballen borrels, maar ook vanwege de verse stroopwafels die in de ochtend een heerlijk luchtje door de Amsterdam RAI verspreidde.

Lees meer
18-04-2012

Uit de oude doos.......

Eatdutchwaffles zette zijn eerste stappen in Amerika. In het afgelopen jaar is er veel verandert. Waar nu flitsende displayboxen op de toonbank staan, moesten wij de eerste maanden alle pakjes met de hand van een sticker voorzien en zelf naar de winkel brengen. Kijk maar eens naar het filmpje dat gemaakt werd door de crew van Wereldveroveraars.

Lees meer
Wij maken gebruik op onze site van een Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Het laatste octet van het IP-adres wordt gemaskeerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Wij maken wel gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
 Cookies NIET accepteren